Bezienswaardigheden

dekokdick8_tmbDe Zeeuwse stad Goes is van oudsher een plaats waar veel handel wordt gedreven. Een groot aantal van de Zeeuwse wegen liep door deze plaats, waardoor Goes een centrum vormt voor zowel Noord- als Zuid-Beveland. Goes heeft een beschermd stadsgezicht en een gezellig centrum met allerlei winkels en een aantal jachthavens.

 

Winkelen in Goes

De binnenstad van Goes biedt veel mogelijkheden voor het winkelend publiek. Er zijn winkels van grotere ketens zoals Hema en V&D aanwezig, maar ook kleinere winkels. Goes kent ook een woonboulevard en een aantal kleinere winkelcentra zoals De Spinne en De Bussel.

79076059

Goes staat bekend als een echte marktstad. Dit is dan ook direct terug te zien op de Grote Markt, waar iedere dinsdag een markt gehouden wordt met uiteenlopende producten. In de kramen zijn producten te vinden zoals vis, kaas, fruit en groente.

Kunst en cultuur

Goes biedt op het gebied van kunst en cultuur een groot aantal mogelijkheden om hiervan te genieten. Er zijn locaties voor theater en film, musea en monumenten.

Theater de Mythe

In 2003 werd Theater de Mythe in Goes geopend. Deze locaties biedt voorstellingen op het gebied van cabaret, muziek, toneel en dans. Ook voor symposia en bedrijfsbijeenkomsten biedt Theater de Mythe tal van mogelijkheden.

Musea

In Goes zijn twee musea te vinden, namelijk het Museum Stoomtrein Goes-Borsele en Historisch Museum De Bevelanden. Het Museum Stoomtrein biedt haar bezoekers een blik in het verleden van de stoomtrein. Er is zowel voor kinderen als volwassenen genoeg te doen en te zien. Daarnaast worden er regelmatig evenementen georganiseerd vanuit dit museum.

In het Historisch Museum De Bevelanden staat de geschiedenis van Noord- en Zuid-Beveland centraal. Er wordt gebruik gemaakt van wisselexposities en iedere tweede zaterdag van de maand is er een gratis rondleiding door het museum.

imagesMonumenten in de binnenstad

In de binnenstad van Goes zijn een aantal architectuur monumenten terug te vinden. Deze monumenten zijn opgenomen in een speciale monumentenroute, die verkrijgbaar is bij de VVV en het Stadskantoor. Voor liefhebbers van architectuur is het in de maanden juli en augustus mogelijk om een gratis rondleiding te volgen via vrijwilligers van t Gilde de Bevelanden. De rondleiding vindt iedere woensdagmiddag plaats en duurt ongeveer anderhalf uur. Het beginpunt van de rondleiding is het VVV kantoor aan de Singelstraat, om 14.00 uur.