Bezienswaardigheden in Goes

 

In Goes zijn een aantal bezienswaardigheden die eenvoudig bezocht kunnen worden, zoals de Grote Markt, de Vesten en de stadshaven. De Grote Markt is het bruisende hart van de stad. Niet alleen is de markt een uitstekende ontmoetingsplaats, er zijn tal van mogelijkheden om een terras te pakken, een maaltijd te nuttigen in één van de restaurants of op het gemak te winkelen in één van de vele winkels.

dekokdick8_tmbEr zijn ook een aantal bezienswaardigheden waarbij openingstijden gelden. Zo is er de mogelijkheid om de Westerkerk te bezoeken, aan de Westwal. Deze kerk wordt verhuurd voor verschillende doeleinden, zoals kerkdiensten, rouw- en trouwbijeenkomsten, uitvoeringen van koren en lezingen.

Een bijzondere bezienswaardigheid is het Stadhuis van Goes. De bouw van dit stadhuis begon met een vleeshal in 1410. Tussen 1550 en 1554 kwamen hier uitbreidingen op, de trouwzaal en de trouwzaal werden vernieuwd tussen 1775 en 1779 en de laatste verbouwing vond plaats in 2007. De vleeshal werd toen verbouwd tot een restaurant, wat nog steeds open is voor gasten.

 

Tags: , ,

 

Deel dit